BIHAĆVIJESTI

JP Vodovod Bihać dobio certifikat ISO 9001:2014

Izvor: Grad Bihać

U prostorijama JP Vodovod Bihać jučer je menadžmentu ovog preduzeća svečano uručen certifikat ISO 9001:2014-Sistem upravljanja kvalitetom. Cilj ovog certifikata jeste da kvalitet vode za piće bude bolji, iako je i sada na zadovoljavajućem nivou. Današnjem uručivanju prisustvovao je i mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši tom prilikom da je posebno sretan što je jedno gradsko preduzeće od strateške važnosti dobilo certifikat, koji će u mnogome pomoći, kako je kazao, kvalitetu njegovog poslovanja, a što će doprinijeti i zadovoljstvu građana, kao krajnjih konzumenata.

“Ono što je poseban kvalitet u Vodovodu jeste što je bio uključen jako veliki broj ljudi u implementaciju. Napravljeno je mnogo više dokumenata nego što to standard traži. Posebno moram naglasiti da su radili bez konsultanata i to je jedan dodatni kvalitet, koji se rijetko sreće u našoj zemlji“- kazao je Derviš Čengić, direktor certifikacijske kuće DQS BH cert iz Sarajeva.

Prema riječim Mirsada Merdanića, menadžera ISO kvaliteta Vodovoda , certificiranje je urađeno bez konsultantske kuće i vlastitim snagama.

“ Nama je bitno da su naši krajnji korisnici zadovoljni, a to mogu jedino, ako imaju uslugu koju mi pružamo, a to je kontinuirana isporuka kvalitetne i sanitarno ispravne vode za piće, naravno i odvodnje,te da kanalizaciona mreža funkcioniše u najboljem redu – dodao je Merdanić.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button