Važno priopćenje za mještane MZ Izačić podružnice Vikići

109

Poštovani sugrađani, cijenjeni mještani Vikića: članovi Financijskog odbora Vikići, koji su ujedno i članovi Građevinskog odbora Vikići, u toku današnjeg dana (24. 12. 2014. god.), a u sklopu aktivnosti na ispunjavanju dogovora o transakciji 15.000,00 km na račun JU Zavod za prostorno uređenje Bihać kojima se sufinansira asfaltiranje 350 metara lokalnih cesta u Vikićima-Bunićima (odrađeno) i 350 metara u Čavniku – Čavnik krug (treba da se odradi), održali su i kratak neformalan kontruktivan sastanak sa direktorom Zavoda, gospodinom Fuadom Mujagićem.

Sastanku je bio nazočan i predsjednik Savjeta MZ Izačić-gospodin Rasim Mila Islamović, a razgovaralo se o urađenom i onom što se planira uraditi u Izačiću i Vikićima.

Nastavak radova na dionici puta u Čavniku (350 metara), ukoliko to vremenski uvjeti dozvole, može se očekivati narednih dana, u suprotnom radovi se nastavljaju odmah po otvaranju građevinske sezone (proljeće-mart 2015. god.). Ono što je za nas najbitnije, a što je posebno naglasio gospodin Mujagić, jeste da je izvršenje planiranih i dogovorenih radova neupitno.

Napomena: Nakon uplate dogovorenih 15.000,00 km, na zajedničkim tekućim računima koji su otvoreni u svrhu rekonstrukcije i asfaltiranja lokalnih cesta u Vikićima trenutni saldo je pozitivan i iznosi 4.500,00 km.

Poštovani mještani, mi idemo dalje, nema stajanja dok se ne završi sve planirano za šta je urađena projektna dokumentacija. Stoga, zamoljavamo sve one koji nisu izvršili zajednički dogovorene obaveze-uplate, da pokažu solidarnost, senzibilitet i odgovornost te sa istim nastave, to je naša ljudska i moralna obveza, jer svi smo mi mještani Vikića i svi bi željeli da koračamo slobodno, uređenom i asfaltiranom cestom.

Posebno molimo one kojima je asfalt već prošao ispred kuće, one koji su u mogućnosti a nisu ispunili dogovoreno, da pokažu razumijevanje i solidarnost sa onima koji isčekuju da i njihova djeca koračaju slobodno cestom ne noseći u torbi rezervnu obuću.

Još samo da se najiskrenije zahvalimo gradonačelniku, mr. sci., gospodinu Emdžadu Galijaševiću na ispunjenju svih dogovora do sad.

Vaš Građevinski odbor Vikići.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *