BihaćVijesti

Elektroprivreda BiH donirala gradu Bihaću 700.000 KM za izgradnju mosta u Brekovici

U prisustvu kantonalnog premijera i federalnog ministra poljoprivrede Izudina Saračevića i Šemsudina Dedića u Bihaću su danas Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Elvedin Grabovica, direktor Elektroprivrede BiH, potpisali Program prijateljskog okruženja radi rekonstrukcije mosta u naselju Brekovica.

Riječ je o programu zahvaljujući kojem je gradska uprava Bihaća dobila sredstva u iznosu od 700.000 KM od Elektroprivrede BiH za izgradnju novog mosta u Brekovici čime će biti omogućeno normalno odvijanje saobraćaja prema jednoj od najvećih mjesnih zajednica u gradu Bihaću.

„ Pored 700.000 KM koje smo dobili od Elektroprivrede BiH grad Bihać dobiti će još 530.000 KM putem Federalne direkcije za ceste zahvaljujući kojom ćemo riješiti raskrsnicu kod mosta i na taj način zaokružiti projekat oko i na mostu Brekovica. Mi smo za projekat izgradnje raskrsnice izdvojili 20.000 KM, a Direkcija 70.000 KM i zahvaljujući potrebnoj papirologiji očekujem da će se uskoro raspisati poziv za izvođače i da ćemo uskoro krenuti u radove „- kazao je gradonačelnik Galijašević, zahvalivši se menadžmentu Elektroprivrede BiH na društvenoj odgovornosti i podršci lokalnoj zajednici.

JP Elektroprivreda BiH pokrenulo je niz pripremnih i prethodnih aktivnosti na realizaciji nastavka rekonstrukcije HE Una Kostela. Prema riječima Elvedina Grabovice, direktora Elektroprivrede BiH, nastavak rekonstrukcije HE Una Kostela bio bi značajan korak u rješavanju problema nedostatka izvora električne energije u Unsko-sanskom kantonu, kao i problema u vezi oscilacija napona i tokova energije u elektroenergetskom sistemu na području Kantona. Za rekonstrukciju HE Una Kostela osigurano je 27 miliona KM, istaknuto je na današnjem potpisivanju.

Izjava Emdžada Galijaševića, gradonačelnika Bihaća

Izjava Elvedina Grabovice, direktora JP Elektroprivreda BIH

Izjava Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede F BiH

Grad Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button