FOTO: Bihać okovan sniježnim pokrivačem

Dugo očekivani i malo zaboravljeni bijeli sniježni pokrivač neprestano pada već blizu 70 h. U toku prošle noći napadalo ga je i više od 40 cm, službe za održavanje puteva imaju posla na pretek, magIstralni putevi su poprilično čisti, a u međuvremenu se očiste i lokalni i sporedni putevi. U toku je sanacija štete na instalaciji  vodovodne mreže u MZ Izačić; koja je nastala tokom prošle noći na još ne utvrđenoj lokaciji.

Nezadovoljstvo građana izazvano zametenim i zatrpanim ulicama, obustavljena nastava u svim srednjim i osnovnim školama na području USK-a, zaustavljen saobraćaj na GP Izačić, da li se putevi USK čiste od strane opremljenih službi ili “podobnih”, sve su to pitanja i posljedice za koje je odgovoran samo jedan i jedini zimski ogrtač.

Dubina snijega na lokaciji Bihaća iznosi nešto iznad 66 cm, temperatura -2 °C , količina padavina od 07:00 do 13:00 iznosi 5,5l/m2.

Na području Bihaća danas se radi punim kapacitetom, JU KOMRAD, Civilna Zaštita, Crveni Križ, Direkcija regionalnih cesta USK-a. Direkcija RC USK-a se potrudila da očisti magistralne puteve, trenutno rade na lokalnim i sporednim nekategoriziranim putevima.
Javno komunalno preduzece “KOMRAD” je zaduženo za održavanje trotoara i gradskih ulica. Izjavljuju da su spremni dočekali ove obilne snježne padavine.

Na području MZ Izačić radi se na lokalnim cestama, svi putevi su poprilično čisti i dobro prohodni.
Zabrana saobraćaja je na Graničnom prijelazu Izačić-Ličko Petrovo selo, zbog snježnih padavina u Unsko-sanskom kantonu i susjednoj Hrvatskoj.
Na GP Izačić jutros od 05:30 sati obustavljen je saobraćaj za sva vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najteže je na prijevojima Lanište kod Ključa, Oštrelj prema Drvaru, u kanjonu Une prema Bosanskoj Krupi i na Ripačkom klancu kod Bihaća. Dodatne poteškoće vozačima Krajini pričinjava jak vjetar, koji stvara snježne nanose. – prenosi bišćani.net

Ispod u foto albumu je prikazano i ono dobro lice zime, a isto tako i ono loše, možete vidjeti kakvi su putevi bili danas u toku dana, negdje oko 12 časova.

[metaslider id=2978]
Redakcija VikiciNet portala.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.