Fotografije s ukusomVijestiVikići, Izačić

IZAČIĆKI “LOMBARD STREET” ZIMI

Osmica ili kocka i zimi je čarobna isto kao i ljeti

Posjetiti Izačić ili proputovati kroz njega, upoznati ga a ne zamijetiti i ne ostaviti mjesto u srcu za jednu od najljepših krivina u okruženju, tzv. “osmicu”, koja je simbol prepoznatljivosti ove živopisne pogranične bosansko-hercegovačke bihaćke mjesne zajednice, bilo bi isto kao posjetiti San Francisko i proputovati Lombard Streetom, poznatom ulicom sa najviše krivina na svijetu – čak njih osam, ili pak proputovati Transfagarašanom – jednom od najzanimljivijih i najlješih cesta na svijetu ukrašenom mnogobrojnim oštrim krivinama, a ne zabilježiti njihove ljepote u moždane “vijuge” svoje.

“Osmica” je jedna, jedina, iako malo izmjenjena, udaljena, od svog izvornog oblika otuđena (bila popločana granitnim kockama pa se za istu nerijetko upotrebljavao, u narodu uvriježen naziv, “kocka”), ali uvijek lijepa, privlačna, posebna i jedinstvena.

Cijenjeni posjetioci portala, evo, u prilogu vam donosimo nekoliko predivnih fotografija ovog izačićkog ponosa i ljepote – “osmice” zimi, a ispod i link na prilog sa ljetnim fotografijama, pa upoređujte i uživajte.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button