Meca Cazin

Na netom, u petak 13. 02. 2015. godine, u Halci održanom humanitarnom koncertu za Mehmeda Redžića, učestvovao je i Amel Družanović, poznatiji pod umjetničkim imenom Meca.

Na koncertu je učestvovao i naš KUD “Vikići” te sevdalija Emrah Emro Bganpvić, a nenamjerno nam je promakla činjenica da je nazočan bio i Meca, koji se, baš kao i naš kud, redovno pojavljuje na većini priredbi humanitarnog karaktera.

Meca je trenutno, na prostoru USK-a i šire, jedna od najprepoznatljivijih figura na društvenim mrežama, a karizmu je stekao zahvaljujući humorističnim video klipovima koji su najgledaniji na Facebooku i bilježe na desetke hiljada lajkova.

Meca na jedan prefinjen, jednostavan, prirodan način protežira i lagano afirmirmiše jednu vrstu krajiškog humora sa temama iz svakodnevnog života.

Kod Mece nema ništa vještačkog, sve je autentično, izvorno, prirodno, baš kao u stvarnosti, zbog čega i jeste njegov humor poseban i veoma populran.

Nema nikakve glorifikacije, šminkannja, kićenja, sve je jednostavno, ležerno, pitomo sa izraženom toplinom, baš onako kakvi su i sami Krajišnici.

Za sada toliko, a nekom dugom prilikom više o Meci i njegovom humoru, jer Meca to zaslužuje.

Na priloženoj fotografiji je Meca sa našim Vikićanima.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.