Naši herojiVijestiVikići, Izačić

MZ IZAČIĆ: Poziv na obilježavanje 20. godišnjice pogibije 13 boraca AR BiH u Priboju

Na dan deblokade bihaćkog okrruga, dana 05. 08. 1995. god., u veličanstvenom poduhvatu boraca AR BiH, pri spajanju sa jedinicama vojske RH, na području Plitvičkih Jezera, tačnije u rejonu Priboja, gdje su bila smještena velika vojna skladišta vojske RS Krajina, pri eksploziji istih, koju su prilikom povlačenja namjestile vojne snage vojske RS Krajina, poinulo je 13 boraca 5. Korpusa AR BiH.

U znak sjeanja na poginule heroje, deblokadu bihakog okruga i spajanja AR BiH sa jedinicama vojske RH, Savjet MZ Izacic tradicionalno, evo vec desetu godinu zaredom, obilježava ovaj značajan datum. Tako i ove godine organizuje kolektivni odlazak na Priboj – mjesto tragičnog događaa.

Obezbijeđen je besplatan prijevoz autobusom, a polazak je dana 05. 08. 2015. god. (srijeda) u 10:30 sati ispred ambulante Doma zdravlja na Izačiću – Prnjavor.

Ovo je ujedno i poziv svim mještanima Izačića i Vikića, te svim osobama kojima ovaj datum nešto znači, da zajednički posjetimo Priboj, te se podsjetimo, prisjetimo i zajednički evociramo uspomene na naše heroje.

Valja napomenuti dobru saradnju Općine Bihać i MZ Izačić sa općinskim institucijama i predstavnicima Općine Plitvička Jezera, te im se zahvaliti na podršci i omogućavanju da se ova posjeta svake godine uspješno realizuje.

Organizujmo se i dodatno, krenimo osobnim automobilima, koje danas ima gotovo svako naše domaćinstvo, omasovimo ovu posjetu, ne prepustimo zaboravu naše istinske heroje i svete ciljeve za koje su se borili i dali svoje živote – slobodnu, jedinstvenu, multietničku, nedjeljivu, jednu i jedinu nam BiH.

NAPOMENA: SA SOBOM OBAVEZNO PONIJETI VAŽEĆU PUTNU ISPRAVU – PASOŠ.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button