Naši herojiSjećanja na likove i djelaVijestiVikići, Izačić

MZ IZAČIĆ: POZIV NA OBILJEŽAVANJE 26. GODIŠNJICE OSLOBAĐANJA BUGARA I ČAVNIKA…

U utorak, dana 26. 1. 2021. god. obilježit će se 26. godišnjica oslobađanja Bugara i Čavnika

26. 1. 1995. godine jedinice 5. korpusa AR BiH oslobodile su rejon Bugara i Čavnika. U nepoštednim borbama živote je izgubilo više boraca sa područja bihaćke i cazinske općine – iz naselja: Vikići, Mala Peć, Izačić, Gata…

Mještani Vikića, u znak sjećanja i zahvalnosti, poginulim borcima, vlastitim sredstvima 2010. god. izgradili su spomen obiljeje na Čavniku – Bugaru.

Upravo na Čavniku, kod spomen obilježja, mještani Izačića, Vikića, Male Peći, Gate i okolnih naselja, te demobilisani borci, porodice poginulih, ratni komadanti i zvaničnici Grada Bihaća na čelu sa gradonačelnikom, kao i svake godine do sada, okupit će se kako bi obilježili ovaj izuzetno značajan događaj, odali dužnu počast i evocirali uspomene na poginule branitelje.

Obilježavanja oslobađanja Čavnika i Bugara, u organizaciji Savjeta MZ Izačić, održat će se u utorak 26. 1. 2021. god.  po sljedećem protokolu:

– 12.00 h – podne namaz i učenje tehvida u džamiji Vikići

– 13.15 h – centralni događaj kod spomen obilježja na Čavniku – Bugar,    polaganje cvijeća na spomen obilježje

Ovom prilikom Savjet MZ Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem poziva mještane, porodice poginulih, demobilisane borce, ratne vojne invalide, bivše starješine i udružemja da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i odaju dužnu počast našim herojima koji svoje živote ugradiše u temelje jedine nam BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button