Održan jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u regiji – “Trbovlje open 2015”

Jučer (subota), 05. 12. 2015. godine održan je jedan od najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u regiji – “Trbovlje open 2015” (R Slovenija).

Inpozantna slika u sportskoj dvorani u Trbovlju. Preko 700 učesnika iz 68 klubova i 14 država bližeg i daljeg okruženja. Biti dio ove veličanstvene Karate smotre je prije svega : čast, zadovojlstvo, odgovornost, ali i obaveza. Obaveza koja ispunjava svakog sportistu, osobito mladog. Predstavljati: sebe, svoj grad i posebno svoju državu Bosnu i Hercegovinu predstavlja posebno zadovoljasto i čast.
Ovu izuzetnu čast i zadovoljstvo imalo je oko 70 mladih karatista iz Bosne i Hercegovine među njima i 40 takmičara iz klubova članica našeg kantonalnog Karate saveza: Bihać, Bužim, Saniteks, Feniks i Sensei.

Nastup naše budućnosti i sadašnjosti je bio inpozantan, upečatljiv i sportski veoma uspješan.
U generalnom plasmanu Karate reprezentacija je zauzela treće mjesto.
Čestitke djeci, roditeljima, trenerima, selektoru.

Ono što nas kao članove Karate kluba “Sensei” raduje je činjenica da je troje naših takmičara u sastavu dječije Karate reprezentacije Bosne i Hercegovine dalo svoj doprinos ukupnoj atmosferi i rezultatu.

Anes Pašić u veoma jakoj konkurenciji zauzeo je treće mjesto. Anes je primjer da se radom može sve ili gotovo sve. Dječak, sportista karatista, uspješan i dominantan, to je Anes.

Ajla Mević i Valentino Kovačević, jučer su doista imali manjak sportske sreće.
Ali, kako sreća prati hrabre, njihov kvalitet će doći do izražaja već sljedećeg puta.

Čestitka osvajačima medalja, ali i svoj našoj djeci, jer oni su se borili kao “mali lavovi”, a ta odlika, kad je u pitanju nastup za svoju državu, je i najbitnija.

Mi idemo dalje!

KARATE KLUB SENSEI
Ramo Kovačević

Exit mobile version