Fotografije s ukusomTradicija. običaji, starineVijesti

PLOVIDBA VREMENOM: “CUROVANJE” NEKAD – NA BUGARU PRIJE 40-AK GODINA…

Mislima ploviti prostranstvima prošlosti i buditi sjećanja na mnogo ljepša nek'dašnja vremena uvijek predstavlja dobar način da, barem na trenutak, pobjegnemo od današnje surove stvarnosti, da sanjarimo, da punimo baterije pozitivnom energijom koje nam danas itekako nedostaje.

Ta plovidba postane mnogo jednostavnija, a sjećanja još upečatljivija, bistrija i svježija kada neko ili nešto u nama probudi onog malog usnulog vremenskog putnika.

Ova predivna fotografija, ovjekovječena prije nekih 40-ak godina negdje na poljima Bugara, u nama probudi upravo tog malog usnulog vremenskog putnika (sigurni smo da i vas neće ostaviti ravnodušnima) za kojeg ne znamo u koju luku će uploviti, gdje će se usidriti.

Fotografija je nastala u vrijeme podnevnog predaha prilikom izvođenja poljskih radova, na istoj su prelijepe 15-ogodišnje curice iz Halkića među kojima je i Rasema Keškić, koja je sa nama podijeli.

Za divljenje: mladost, čestitost, nošnja, radinost… sve na jednom mjestu, nepojmljiva ljepota jednog vremena, zato, plovimo tim vaktom sve dok ne stignemo u željenu luku.

Fotograf je, niko drugi do naša vikićka legenda, Jusuf Tatarević zvani Joža.

NAPONENA: Ukoliko se neko prepozna na fotografiji, molimo da ime i prezime napiše u komentar

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button