PREDSTAVLJAMO VAM: Kemal Hairlahović lagano ali sigurno kuje put do zvijezda

Kemal Hairlahović, rođen 23. 04. 1989. god u Cazinu, po zanimanju ekonomist, dolazi nam iz ugledne porodice muzičara. Već kao mali Kemal postaje zaljubljenik u tradiciju i naše običaje, a ta skloonost posebno se manifestovala kroz zaljubljenost u interpretacije sevdalinki, psebno onih u izvedbi Mehe Puzića. Odmah se moglo naslutiti da će maleni Kemal krenuti stazom jednog od uglednih interpretatora narodne muzike, a to potvrđuje i ogromnim ugledom kojeg uživa među velikim brojem estradnih umjetnika.

Kemal je prve svoje nastupe imao već sa 8 godina i to u školskom folkloru. Malo po malo stasao je Kemal u jednu zrelu i dobroduševnu osobu koja postaje sinonim dobrote i uzor mnogobrojnoj omladini. Sa svoje 24 godine izabran je za presjednika Udruženja Koprivna te je nanizao mnogobrojne nastupe kako u BiH tako i van njenih granica. Nastupao je kao član folklorne sekcije ali i kao interpretator narodne muzike i izvorne sevdalinke.

Danas ovaj 25-ogodišnjak iza sebe ima zavidnu i bogatu karijeru, koja je rezultat rada, truda i zalaganja, kao i njegovog skromnog odnosa prema mateijalnim stvarima gdje mu novac, kako kaže, ne predstavlja najvažniju stvar na svijetu.

Iza Kemala su nastupi sa velikim zvijezdama bosansko-hercegovačke estrade od kojih posebno valja naglasiti nastup u Xl-u s’ Amrom Halebić, Zehrom Bajrektarević, te nastup na Bajramskom sijelu u Salzburgu (Austrija) s’ Huletom, zatim nastup na Bajramskom sijelu u Postojnoj (Slovenija) s’ Mehdijem.

Kako saznajemo, danas najveću podršku u svom radu Kemal ima od svojih rotitelja, sestre, te svoje djevojke koju je rado, s’ osmjehom spomenuo, a koja mu je i velika inspiracija za mnogobrojne idje koje želi pretočiti u djelo.

Poznat je i kao organizator mnogobrojnih humanitarnih koncerata, te kao učesnik na istim. U razgovoru je istakao kako je tokom njegovog rada bilo mnogo dobronamjernih, onih koji su željeli pomoći, ali i onih zlonamjernih ljudi koji su ga pokušavali sputati u namjerama, međutim, kako kaže, to mu je dalo dodatnu, još veću snagu, motivaciju i moral za rad i trud.

Danas je Kemal član upravnog odbora Udruženja Koprivna i igra jednu od glavnih uloga u filmu “Uvelo poljsko cvijeće” autora Bekira Bajramovića, koji se po prvi put snima u Krajini, a po knjizi krajiškog pisca. Film govori o načinu života Krajišnika 70-ih godina.

Kemale, sretno, želimo ti da put do slave popločaš što većim uspjsima.

kemal hairlahovic2

www.vikici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.