RIJEŠEN PROBLEM PRIJEVOZA UČENIKA

Prijevoznici se nadaju da će dogovor kantonalne vlasti ispoštovati kako na njihovo tako i na zadovoljstvo roditelja i učenika – Grad Bihać preuzet će troškove prijevoza srednjoškolaca na svom području

Autor: RTVUSK

BIHAĆ, 22. januara – Iako je bilo najavljeno da će zbog dugovanja Vlade Kantona prema Udruženju prijevoznika u javnom cestovnom saobraćaju „Bus“ biti obustavljen prijevoz učenija na početku drugog polugodišta, to se ipak neće desiti.

Iako su prevoznici još u aprilu prošle godine s Azeminom Helić, ministricom financija, postigli dogovor o isplati troškova za prijevoz učenika i dobili obećanje da će dugovanja biti isplaćena u septembru, pred početak školske godine, prema riječima Ismeta Saleševića, predsjednika Uduženja autoprijevoznika, na njihov račun do danas nije uplaćena nijedna marka. Novim privremenim dogovorom, kojeg su danas prijevoznici postigli s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti Kantona, problem je riješen, tako da će od ponedjeljka, 26. januara, školarci imati redovan prijevoz.

Prijevoznici se nadaju da će današni dogovor kantonalne vlasti ispoštovati kako na njihovo tako i na zadovoljstvo roditelja i učenika. Iako je obrazovanje u nadležnosti Kantona, doprinos u rješavanju problema u značajnoj mjeri dao je i Grad Bihać, koji je srenjoškolcima do sada sufinansirao prijevoz sa 30 posto. Prema novoj odluci, troškove prijevoza srednjoškolaca na svom području preuzeće Grad.

Prijevoznici se nadaju da će sa budućom Vladom USK-a uspjeti postići dogovor o dinamici isplate svih dugovanja, kako bi u što skorije vrijeme mogli potpisati nove ugovore o prijevozu učenika.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.