Sredstvima grada Bihaća i mještana obnovljena sportska dvorana u OŠ Kamenica

Drugo polugodište aktualne školske godine učenici i nastavnici bihaćke osnovne škole Kamenica započeli su u obnovljenoj sportskoj sali. Tim povodom mr.sci.Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća obišao je danas osnovnu školu Kamenica gdje su završeni radovi na sanaciji školske dvorane.

Višegodišnji problem devastirane školske sale eskalirao je u februaru prošle godine, kada je usljed nevremena i snažnog vietra krov u potpunosti uništen. Zajedničkim sredstvima mještana i grada Bihaća krov je saniran, uređene su svalačinoce i sala, a učenici ove škole sada će sate tjelenog odgoja imati u uvijetima koji i odgovraju pedagoškim standradima.

“Znamo da je obrazovanje u nadležnosti kantona, ali isto tako znamo i u kakvom je stanju i kantonalni budžet,a u problemima su i gradovi i općine.Međutim za ovo se uvijek mora naći sredstava i grad Bihać je u ovu osnovnu školu zajedno sa Savjetom MZ uložio 5.000 KM za adaptaciju krova.Kada smo obišli radove i vidijeli u kakvom je stanju dvorana donijeli smo odluku da se osvježi sala i uložili dodatnih 6. 000 maraka za uređenje svlačionica i na neki način obezbjedili uslove kakve djeca moraju imati za normalno odvijanje nastave “- kazao je gradonačelnik Galijašević.

On je dodao da je grad Bihać za područnu školu Izačić zajedno sa Federalnim ministarstvom zaštite okoliša uložio 100.000 KM za grijanje, i oko 93.000 KM za pokrivanje dvorane na Izačiću.

“Sa direktoricom smo razgovarali o problemu prijevoza nastavnika i obećali smo da ćemo i taj problem riješiti.Bez obzira što to nije naša nadležnost šaljemo poruku da vodimo računa o obrazovanju posebno osnovnom “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Nakon sanacije centralnog grijanja u područnoj školi Izačić, asfaltiranja školskog dvorišta u Vikićima, te sanacije školske sale u centralnoj školi Kamenica grad Bihać će u narednom periodu nastojati obezbjeđenjem mini busa ili kombija riješiti i problem prijevoza nastavnika ove škole. Direktorica OŠ Kamenica Hana Midžić izrazila je ovom prilikom veliku zahvalnost mještanima Kamenice, ali posebno bihaćkom gradonačelnku Emdžadu Galijaševiću, koji je kako kaže, za svoga mandata, iako nije u njegovoj nadležnosti, više puta intervensao i podržao projekte kojima su obezbjedjeni bolji uvijeti za rad kako u centralnoj tako i područnim školama.

Grad Bihać
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.