BiHBihaćObrazovanjeUSKVijesti

SUTRA POČINJE NOVA ŠKOLSKA 2016./2017. GODINA

Oglašavanje školskih zvona sutra, 1. septembra 2016. god., najavit će početak nove školske 2016./2017. godine u svim osnovnim i srednjim školama na području USK-a.

U skladu sa članom 27. Zakona o osnovnom i općem srednjem odgoju i obrazovanju (“Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona”, broj: 5/04 i 7/10), te u skladu sa članom 41. Zakona o srednjem obrazovanju (“Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona”, broj: 17/12) u svim osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona, nakon dvomjesečnog odmoma djeca će sutra ponovo u školske klupe.

Iz Ministarstva obrazovanja i nauke Federacije BiH saopćeno je kako je za sutra, 1. septembra, planiran početak školske godine za učenike u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo, dok bi u ponedjeljak, 7. septembra, nastava trebala početi i u Bosanskopodrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom i Kantonu 10 (Livanjskom), kao i u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Svim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima, kao i svim uposlenicima u školstvu želimo sretnu i uspješnu novu školsku 2016./2017. godinu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button