SUTRA SE NAVRŠAVA 21. GODINA OD POGIBIJE NAŠIH VITEZOVA NA MEDENOM POLJU

Dana 15. 09. 1995. godine u oslobodilačkom pohodu ARBiH, u vojnoj operacji koja je vođena pod nazivom “Sana 95”, na Medenom polju kod Bosanskog Petrovca život je izubilo šest naših sugrađana – šest heroja Vikića i Male Peći.

Sutra se navršava 21. godina kako su tog dana naši vitezovi: Mizić (Ibro) Ramo, Handanović (Ismet) Nisvet, Handanović (Munir) Šefik, Ćović (Osman) Sulejman, KeŠkić (Husein) Sahid i Kudić (Mujo) Husein, za dobrobit nas i naše jedine nam domovine BiH položili svoje živote.

Na nama ostaje zadužbina, moralna i ljudska obaveza, da naše heroje i njihove porodice nikad ne zaboravimo, da njegujemo i baštinimo tekovine i ideje za koje oni položiše svoje živote, a to su: jedinstvena i nedjeljiva BIH uređena po mjeri svih njenih građana, naroda i narodnosti, kako bi se svi u njoj osjećali ugodno, lijepo i doživljavali je kao svoju domovinu.

U znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama, mještani Vikića, dana 20. 11. 2010. god. u Medenom polju – Bosanski Petrovac, na mjestu pogibije, podigli su i otvorili spomen obilježje.

Vječiti im rahmet i neka im bude lagan svaki grumen crne zemlje, a mi ostajmo dosljedni u očuvanju vrijednosti i ideja za koje položiše svoje živote, jer to je najmanje što možemo učiniti kako bi im se barem jedan djelić odužili.

Neka ova objava ujedno bude i poziv svima onima koji su u mogućnosti, da sutra posjete ovo spomen obilježje i odaju dužnu počast i zahvalnost našim vitezovima herojima – sinovima Bosne.

Otvor spomen obilježja u Medenom Polju – Bosanski Petrovac, 20. septembar 2010. god.

Otvor 2010

Otvor 2010


PENTAX DIGITAL CAMERA

Otvor 20. septembra 2010.


PENTAX DIGITAL CAMERA

Otvor 20. septembra 2010. 2
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.