Večer zahvale Crvenog križa grada Bihaća

U ime MZ Izačić, zahvalnicu Crvenog križa Bihać za doprinos u pomaganju stanovništvu i mjestima pogođenim prošlogodišnjim majskim poplavama, primio predsjednik Savjeta, gospodin Rasim Islamović.

Građani Bihaća i volonteri CK Bihaća položili test humanosti za vrijeme prošlogodišnjih poplava

U sklopu obilježavanja 755.rođendana grada Bihaća večeras je u sali Kulturnog centra u Bihaću održana “Večer zahvale Crvenog križa grada Bihaća”. Na jednom mjestu večeras su se okupili volonteri i aktivisti Crvenog križa Bihaća , predstavnici gradske vlasti, Vlade USK-a, brojne privatne i državne institucije i građani koji su za vrijeme poplava u maju 2014.godine dali veliki doprinos u sakupljanju i distribuciji hrane i higijenskih artikala na poplavljena područja širom BiH.

Zahvalivši se svim građanima i volonterima CK Bihać na odazivu akciji prikupljanja pomoći, Abdulah Budimlić, predsjednik CK Bihać, kazao je da su građani Bihaća i volonteri CK Bihać položili veliki test humanosti za vrijeme prošlogodišnjih poplava i pokazali koliko veliko srce imaju Bišćani za sve one koji su u nevolji.

“ Nakon što smo u Bihaću zbrinuli naše sugrađane u poplavljenim naseljima, pomogali smo naše susjede u Ključu i Sanskom Mostu , a potom građane u Orašju, Šamcu,Brčko Distriktu, Bijeljini , Maglaju i Zavidovićima. Sve ovo ne bi bilo moguće bez volontera CK Bihać i citirati ću riječ jednog našeg pjesnika koji je napisao da se Bišćani mogu prepoznati jer srce nose sa vanjske strane. A to srce ste vi, volonteri CK Bihaća i ovdje ističem da će Vlada USK-a pomoći naš Crveni križ “- kazao je mr.sci.Izudin Saračević, premijer USK-a.

Tokom akcije prikupljanja pomoći za poplavljena područja Crveni križ grada Bihaća prikupio je 92 tone hrane i higijenskih artikala koji su distribuirani kroz tri organizirana konvoja uz podršku grada Bihaća i brojnih privatnih firmi i pojedinaca. Svima koji su doprinijeli akciji prikupljanja i distribucije pomoći Crveni križ Bihaća večeras je uručio i prigodne zahvalnice. Jednu od njih dobila je gradska uprava Bihaća , a primivši zahvalnicu gradonačelnik Emdžad Galijašević ,kazao je da je zahvalnica gradu Bihaću, zapravo zahvalnica svim građanima koji su pomogli u prikupljanju pomoći.

“ Hvala vam dragi moji sugrađani , aktivisti CK Bihać što šte pokazali da ste nešto najvrijednije u Bihaću. Vaša humanost nema granica i svaka aktivnost CK Bihaća za grad Bihać je ponos, jer znamo da imamo volontere i aktiviste koji su tu kada je to najpotrebnije. Vi ste nešto najbolje što grad Bihać ima i zbog toga veliko hvala što ste pokazali da humanost nema granica “- kazao je u svom obraćanju mr.sci. Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

Grad Bihać
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *