ZA SREDNJOŠKOLCE BESPLATAN PRIJEVOZ U DRUGOM POLUGODIŠTU

Grad Bihać potpisao ugovore za prijevoz bihaćkih srednjoškolaca

Želeći pomoći roditeljima i učenicima osam srednjih škola na području Bihaća gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom mr.sci.Emdžadom Galijaševićem nastavlja i u 2015.godini sa konkretnim projektima pomoći srenjoškolcima. Ovaj put novina u gradskom budžetu odnosi se na osiguranih 500.000 KM za prijevoz svih srednjoškolaca u toku drugog polugodišta školske 2014/15.godine.

Tim povodom gradonačelnik Galijašević potpisao je danas ugovore sa devet autoprijevoznika čime je osiguran besplatan prijevoz za 1.160 srednjoškolaca sa područja grada Bihaća.

“ Ovo mi je jedan od dražih ugovora koje sam potpisao jer je ovo jedna konkretna pomoć našim sugrađanima koji danas sa minimalnim ili nikakavim primanjima školuju svoju djecu. Kada uzmete da neko ima dvoje djece u Orašcu ili Gati i mjesečno izdvaja i do 200 KM onda vidite kolika je ovo podrška grada Bihaća “ – kazao je gradonačelnik Galijašević.

On je dodao da je gradska uprava izmirila sve obaveze bihaćkim prijevoznicima i da će to činiti i u narednom periodu kako bi učenici beslpatno imali prijevoz do škole, a prijevoznici bili solventni u svom poslovanju.

Grad Bihać
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.