Danas se obilježava Svjetski dan pizze

 9. februar obilježava se kao Svjetski dan pizze!

Iako je nemoguće sa sigurnošću znati, neki izvori kažu da je Nacionalni dan pizze započeo u 10. stoljeću u Napulju u Italiji. Tada prvi put zapisi pokazuju prisutnost onoga što je danas postalo moderna pizza. Započelo je kao jednostavan somun namazan umakom i posut sirom. Vjerovatno je da prvi ljudi koji su ovo napravili kao kreativni zalogaj za svoje obitelji nisu imali pojma kakav su proizvod napravili i što će to u budućnosti postati.

Procjenjuje se da je prvi Nacionalni dan pizze vjerojatno započeo u ranim 2000-tim godinama, ali kad god da je započeo zaslužuje da se slavi svake godine!

Mnogo je sporova o najboljoj pizzi, a glavni je da li je ananasu mjesto na pizzi ili ne. Međutim, bez obzira na preferencije svake osobe, postoji jedna stvar oko koje se gotovo svi mogu složiti: pizza je jedan od najboljih kulinarskih izuma.

Osim što morate odlučiti koje nadjeve staviti na pizzu, također je potrebno odlučiti koju vrstu kore odabrati. Postoje i debele i tanke kore, kao i pizze s nadjevenim korama. Mogućnosti su praktički beskrajne!

Strastvenim ljubiteljima pizze manje je bitno šta je nadjev, bitno je da je ukusna.

Exit mobile version