Riješen jedan od dugogodišnjih problema (priključak na vodovodnu mrežu) porodice Sušić

Dvije porodice Sušić, koje žive pod jednim krovom, zahvaljujući predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice Izačić – gospodinu Rasimu Islamoviću i razumijevanju JP “Vodovod” d.o.o. Bihać, riješile su jedan svoj dugogodišnji problem, a riječ je o priključku na vodovodnu mrežu.

Naime, porodice Asima i Nazifa (Nurija) Sušić, poznatije pod nadimkom Zidine, zbog nemogućnosti plaćanja računa za vodu dospjele su u ogromne probleme kada su i isključeni sa vodovodne mreže.

Dugovi za struju i vodu ove siromašne porodice gomilali su se dugi niz godina (od 2013. god. kada im je umrla majka Đulsa, koja je svojom skromnom penzijom izmirivala režije) i za njih su predstavljali problem kojem se nije nazirao kraj. Ukupni dugovi porassli su na više od 2.100 km, što je za njih, s obzirom na socijalni status, bila basnoslovna suma.

Iz tog razloga predsjednik Islamović inicirao je sastanak sa direktorom JP “Vodovod”, koji je iskazao razumijevanje za problem porodice Sušić, i kako kaže Islamović, ista od jučer, 22. 6. 2016. godine, ima mogućnost, kao i svi građani, koristiti pitku vodu.

Ostao je još problem sa električnom energijom, koji će, kako navodi Islamović, također uskoro biti riješen.

Za pohvalu.

Exit mobile version