VijestiVikići, Izačić

Riješen jedan od dugogodišnjih problema (priključak na vodovodnu mrežu) porodice Sušić

Dvije porodice Sušić, koje žive pod jednim krovom, zahvaljujući predsjedniku Savjeta Mjesne zajednice Izačić – gospodinu Rasimu Islamoviću i razumijevanju JP “Vodovod” d.o.o. Bihać, riješile su jedan svoj dugogodišnji problem, a riječ je o priključku na vodovodnu mrežu.

Naime, porodice Asima i Nazifa (Nurija) Sušić, poznatije pod nadimkom Zidine, zbog nemogućnosti plaćanja računa za vodu dospjele su u ogromne probleme kada su i isključeni sa vodovodne mreže.

Dugovi za struju i vodu ove siromašne porodice gomilali su se dugi niz godina (od 2013. god. kada im je umrla majka Đulsa, koja je svojom skromnom penzijom izmirivala režije) i za njih su predstavljali problem kojem se nije nazirao kraj. Ukupni dugovi porassli su na više od 2.100 km, što je za njih, s obzirom na socijalni status, bila basnoslovna suma.

Iz tog razloga predsjednik Islamović inicirao je sastanak sa direktorom JP “Vodovod”, koji je iskazao razumijevanje za problem porodice Sušić, i kako kaže Islamović, ista od jučer, 22. 6. 2016. godine, ima mogućnost, kao i svi građani, koristiti pitku vodu.

Ostao je još problem sa električnom energijom, koji će, kako navodi Islamović, također uskoro biti riješen.

Za pohvalu.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button