full screen background image

DOBAR POTEZ

UVJETI KORIŠTENJA

Registrirani korisnici, gosti i posjetitelji Vikici.net Web portala, kao i drugi portali te elektronski i pisani mediji, mogu koristiti, preuzimati i dijeliti sadržaj koji je u vlasništvu istog: pisane dokumente, video i audio zapise, fotografije… samo pod određenim uvjetima koje donosimo u daljnjem tekstu.

1. Sadržaj sa autorskim pravima Vikici.net portala drugi mediji, Internet portali i Web stranice mogu preuzimati i prenositi uz obavezno navođenje izvora (Vikici.net) i postavljanje linka na izvorni članak, navodeći autora ukkoliko je tekst s potpisom.

2. Sve članke, vijsti i tekstove kao i ostale dokumente drugih izvora koji se nađu na Vikici.net portalu, prilikom preuzimanja obaveza je obraditi na način kako to vlasnici autorskih prava nalažu.

Vikici.net ne snosi nikakvu ogovrnost za nastalu ili prouzrokovanu štetu nastalu vašim korištenjem Vikici.net portala, kojeg koristite vlastitom voljom, a diskusije na Forumu, te komentari članaka ne predstavljaju isključivo i apriori stav portala, već njihovih autora, s’ tim da Vikici.net zadržava pravo da bez obrazloženja iste i obriše, što ne uzima, zbog ograničenog broja administratora, pod “obavezno”.

Komplet sadržaj i informacije na Web portalu Vikici.net javnosti su predstavljeni na uvid u najboljoj namjeri, i Vikici.net vjeruje da su tačni. Vikici.net ne pruža bilo kakve garancije putem ovog Web portala u vezi bilo kojih proizvoda ili usluga, i na taj način ne može biti odgovoran za direktne ili indirektne štete koje mogu nastati korištenjem informacija sa ovog Web portala. Informacije na ovom Web portalu mogu da sadrže tehničke netačnosti ili štamparske greške. Informacije mogu biti izmenjene bez prethodnog obavještenja.

Vikici.net portal ne preuzima odgovornost za materijale koje su načinila ili publikovala treća lica a koja su vezana linkom sa stranica Web portala Vikici.net. Ako odlučite da posjetite bilo koju linkovanu Web stranicu ili portal vi to činite na bazi sopstvene odluke i odgovornosti, i preuzimate rizik u pogledu virusa ili sličnih štetnih elemenata. Sami linkovi ne znače istovremeno da Vikici.net portal na bilo koji način sponzoriše ili je povezan sa entitetima koji su odgovorni za ažuriranje pomenutih Web portala i stranica.