Adis Rekić izrasta u vrsnog umjetnika – prva izložba fotografija u Alsfeldu – Njemačka

Izložba fotografija sa slikama Adisa Rekića u Schnitzerhausu – Vernissage, 4. jula u 18.00 sati

Adis Rekić je veliki zaljubljenik u prirodu i fotografiju, što ga je i ponukalo da se, prije 10-ak godina, lati fotoaparata i počne svoj stvaralački put.

Dok je živio u Bihaću najčešći i najdraži motivi su mu bili poriroda, sam grad Bihać, ljepotica Una, srednjovjekovni gradovi i sva kulturno-historijska baština BiH.

U potrazi za boljim životom, trbuhom za kruhom kako mi uobičajeno kažemo, prije pet godina put ga odveo u Njemačku – grad Alsfeld, gdje trenutno radi kao njegovatelj, što ga nije spriječilo da zapostavi svoju ljubav prema fotografiji.

Nastavio je stvarati, a njegove prekrasne fotografije plijene pažnju zaljubljenika u istu, kao i onih koji ih prvi put pogledaju.

Adisove fotografije kao da imaju moć govora, što, naravno, nije ostalo neprimjećeno i u Alsfeldu.

Tako je Adis dobio priliku da na izložbi, u sklopu Alsfeldskih dana kulture, po prvi put javnosti predstavi svoje radove. Ovaj put predstavit će fotografije sa područja Alsfelda i okoline, a u narednom periodu ima namjeru predstaviti i naš Bihać, Unu, BiH.

“Svojim fotografijama pokušavam prikazati motive na nešto drugačiji način. Naravno, to su motivi koje viđate svaki dan kada ste vani u Alsfeldu i okolini, ali perspektiva koju biram čini fotografije zanimljivima, a pogled potpuno novim,” rekao je Adis za Oberhessen-live.de.

“Jako sam zahvalan što mogu pokazati svoje slike u ovako lijepom ambijentu”, rekao je Rekić u svom priopćenju.

Izložba će će se održati u ponedjeljak, 4. jula u 18.00 sati, a otvorena je svaki dan od 14.00 do 18.00 sati do 22. jula.

Sretno Adise!

Evo nekoliko predivnih Adisovih uradaka

Exit mobile version