DIJASPORAKultura/UmjetnostVIJESTI

Adis Rekić izrasta u vrsnog umjetnika – prva izložba fotografija u Alsfeldu – Njemačka

Izložba fotografija sa slikama Adisa Rekića u Schnitzerhausu – Vernissage, 4. jula u 18.00 sati

Adis Rekić je veliki zaljubljenik u prirodu i fotografiju, što ga je i ponukalo da se, prije 10-ak godina, lati fotoaparata i počne svoj stvaralački put.

Dok je živio u Bihaću najčešći i najdraži motivi su mu bili poriroda, sam grad Bihać, ljepotica Una, srednjovjekovni gradovi i sva kulturno-historijska baština BiH.

U potrazi za boljim životom, trbuhom za kruhom kako mi uobičajeno kažemo, prije pet godina put ga odveo u Njemačku – grad Alsfeld, gdje trenutno radi kao njegovatelj, što ga nije spriječilo da zapostavi svoju ljubav prema fotografiji.

Nastavio je stvarati, a njegove prekrasne fotografije plijene pažnju zaljubljenika u istu, kao i onih koji ih prvi put pogledaju.

Adisove fotografije kao da imaju moć govora, što, naravno, nije ostalo neprimjećeno i u Alsfeldu.

Tako je Adis dobio priliku da na izložbi, u sklopu Alsfeldskih dana kulture, po prvi put javnosti predstavi svoje radove. Ovaj put predstavit će fotografije sa područja Alsfelda i okoline, a u narednom periodu ima namjeru predstaviti i naš Bihać, Unu, BiH.

“Svojim fotografijama pokušavam prikazati motive na nešto drugačiji način. Naravno, to su motivi koje viđate svaki dan kada ste vani u Alsfeldu i okolini, ali perspektiva koju biram čini fotografije zanimljivima, a pogled potpuno novim,” rekao je Adis za Oberhessen-live.de.

“Jako sam zahvalan što mogu pokazati svoje slike u ovako lijepom ambijentu”, rekao je Rekić u svom priopćenju.

Izložba će će se održati u ponedjeljak, 4. jula u 18.00 sati, a otvorena je svaki dan od 14.00 do 18.00 sati do 22. jula.

Sretno Adise!

Evo nekoliko predivnih Adisovih uradaka

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button