“Bajramski običaji” – poklon za ljubitelje tradicije (VIDEO)

Hasan Keranović: Sjeti se onog vakta, sofre i osjeti onaj čarobni miris hrane

Hasan Keranović sa svojim komšijama i prijateljima, uspješno je organizovao i realizovao snimanje emisije “Bajramski običaji”, koja govori kako se u onom vaktu dočekivao Bajram. Ova emisija predstavlja jedan vid Hasanove borbe i pokušaja da na svaki mogući način doprinese očuvanju bh. tradicije od zaborava.

Teško je ponekad prezentirati naše adete i običaje, ali velika ljubav koju gajim prema tradiciji nadahnjuje me, daje mi snagu i motivaciju, kaže Hasan.

Dragi prijatelji, evo, poklanjam vam kratki film “Bajramski običaji”, kojeg sam organizovao i realizovao uz pomoć ekipe novinara Radio televizije Unsko-sanskog kantona.

Uloge:
-Fehim Murtić- kao otac,
-Sedika Ožegović – kao majka,
-Hasan Keranović – kao sin,
-Amra Družanović – kao kćerka.

Veliko HVALA učesnicima u emisiji koji su bili na snimanju u mom kraju – Ponjevići: Muhamedu Macanović, članicama Udruženja Koprivna, Amri Druzanović, Sediki Ožegović, Mehemdu Hašić, Emini Hašić, Asimu Hašić, Kladuškim Bećarima i Aiši Tabaković.

Posebno i veliko HVALA snimatelju Amiru Nuspahić i Irmi Redžepagić, kao i kolektivu RTV USK-a.

“Ovako se nekad, u onom vaktu, u ono doba dočekivao Bajram!”

Hasan Keranović sa svojim komšijama i prijateljima priredio je nesvagidašnje bajramsko druženje. Vratili su nas u vremana kada se Bajram obilježavao malo drugačije nego danas. Zahvaljujemo se Hasanu i cijeloj ekipi koja je učestvovala u realizaciji ovoga vrijednog projekta. Dakako, svoj doprinos dali su i Irma Redžepagić,novinarka, Amir Nuspahić, snimatelj, te Enes Hodžić, montažer.

Posted by Kulturno Zabavni Program TV USK on Montag, 28. September 2015

Exit mobile version