TradicijaVIJESTI

“Bajramski običaji” – poklon za ljubitelje tradicije (VIDEO)

Hasan Keranović: Sjeti se onog vakta, sofre i osjeti onaj čarobni miris hrane

Hasan Keranović sa svojim komšijama i prijateljima, uspješno je organizovao i realizovao snimanje emisije “Bajramski običaji”, koja govori kako se u onom vaktu dočekivao Bajram. Ova emisija predstavlja jedan vid Hasanove borbe i pokušaja da na svaki mogući način doprinese očuvanju bh. tradicije od zaborava.

Teško je ponekad prezentirati naše adete i običaje, ali velika ljubav koju gajim prema tradiciji nadahnjuje me, daje mi snagu i motivaciju, kaže Hasan.

Dragi prijatelji, evo, poklanjam vam kratki film “Bajramski običaji”, kojeg sam organizovao i realizovao uz pomoć ekipe novinara Radio televizije Unsko-sanskog kantona.

Uloge:
-Fehim Murtić- kao otac,
-Sedika Ožegović – kao majka,
-Hasan Keranović – kao sin,
-Amra Družanović – kao kćerka.

Veliko HVALA učesnicima u emisiji koji su bili na snimanju u mom kraju – Ponjevići: Muhamedu Macanović, članicama Udruženja Koprivna, Amri Druzanović, Sediki Ožegović, Mehemdu Hašić, Emini Hašić, Asimu Hašić, Kladuškim Bećarima i Aiši Tabaković.

Posebno i veliko HVALA snimatelju Amiru Nuspahić i Irmi Redžepagić, kao i kolektivu RTV USK-a.

“Ovako se nekad, u onom vaktu, u ono doba dočekivao Bajram!”

Hasan Keranović sa svojim komšijama i prijateljima priredio je nesvagidašnje bajramsko druženje. Vratili su nas u vremana kada se Bajram obilježavao malo drugačije nego danas. Zahvaljujemo se Hasanu i cijeloj ekipi koja je učestvovala u realizaciji ovoga vrijednog projekta. Dakako, svoj doprinos dali su i Irma Redžepagić,novinarka, Amir Nuspahić, snimatelj, te Enes Hodžić, montažer.

Posted by Kulturno Zabavni Program TV USK on Montag, 28. September 2015

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button