BRKIĆI: Skromno, ali dostojanstveno, obilježena 23. godišnjica pogibije naših heroja

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”73” display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”700” gallery_height=”400” cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10” show_thumbnail_link=”1” thumbnail_link_text=”[Pokaži umanjene sličice]” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

Skromno, ali dostojanstveno, uz prisustvo porodica, prijatelja, nekolicine mještana i mjesnog imama Džemata Vikići, u Brkićima je danas, 10 jula. 2015. godine, obilježena 23. godišnjica pogibije naših heroja: Šarić Fikret Fiko, Havić Kemal Kemo, Begić Šukrija Šukro, Mujetić Mirzet Miki i Bašanovic Ibraga.

23. godišnjica obilježena je na mjestu pogibije u Brkićima, na kojem su mještani Vikića u znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama dana 07. 08. 2010. god. podigli spomen obilježje.

Prisutni su se poklonili, odali počast, položili cvijeće i uz mjesnog imama proučili jasin i fatihu poginulim borcima i šehidima.

Iako skromno, uz mali broj prisutnih, zašta krivicu i odgovornost snosimo svi zajedno (bez izuzetaka), obilježavanje je proteklo ponosno, dostojanstveno i zavređuje sve pohvale.

Kako bi se ubuduće izbjegle ovakve i slične greške predlažemo: da se organizuje zajednički sastanak mještana Vikića o kojem bi na vrijeme svi bili upoznati, da se oformi organizacioni odbor koji bi se brinuo o pripremi, organizaciji i obilježavanju ovakvih, za nas značajnih, godišnjica, čija bi obaveza bila i da na vrijeme obavijesti Savjet i predsjednika Savjeta mjesne zajednice kako bi zajednički i koordinirano odradili svako svoj dio posla, ujedno – da iniciraju zajedno sa Savjetom i predsjednikom prijedlog koji bi bio upućen gradskim institucijama kako bi iste financijski podržale ove vrste godišnjica, kao i održavanje spomem obilježja, te ih uvrstile prilikom planiranja godišnjeg bužeta, za šta nisu potrebna baš ogromna novčana sredstva.

Nadamo se da će ovaj prijedlog imati pozitivan odjek.

Exit mobile version