VIJESTIVikići/Izačić

BRKIĆI: Skromno, ali dostojanstveno, obilježena 23. godišnjica pogibije naših heroja

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”73” display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”700” gallery_height=”400” cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10” show_thumbnail_link=”1” thumbnail_link_text=”[Pokaži umanjene sličice]” ngg_triggers_display=”never” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500”]

Skromno, ali dostojanstveno, uz prisustvo porodica, prijatelja, nekolicine mještana i mjesnog imama Džemata Vikići, u Brkićima je danas, 10 jula. 2015. godine, obilježena 23. godišnjica pogibije naših heroja: Šarić Fikret Fiko, Havić Kemal Kemo, Begić Šukrija Šukro, Mujetić Mirzet Miki i Bašanovic Ibraga.

23. godišnjica obilježena je na mjestu pogibije u Brkićima, na kojem su mještani Vikića u znak zahvalnosti našim herojima-vitezovima i njihovim porodicama dana 07. 08. 2010. god. podigli spomen obilježje.

Prisutni su se poklonili, odali počast, položili cvijeće i uz mjesnog imama proučili jasin i fatihu poginulim borcima i šehidima.

Iako skromno, uz mali broj prisutnih, zašta krivicu i odgovornost snosimo svi zajedno (bez izuzetaka), obilježavanje je proteklo ponosno, dostojanstveno i zavređuje sve pohvale.

Kako bi se ubuduće izbjegle ovakve i slične greške predlažemo: da se organizuje zajednički sastanak mještana Vikića o kojem bi na vrijeme svi bili upoznati, da se oformi organizacioni odbor koji bi se brinuo o pripremi, organizaciji i obilježavanju ovakvih, za nas značajnih, godišnjica, čija bi obaveza bila i da na vrijeme obavijesti Savjet i predsjednika Savjeta mjesne zajednice kako bi zajednički i koordinirano odradili svako svoj dio posla, ujedno – da iniciraju zajedno sa Savjetom i predsjednikom prijedlog koji bi bio upućen gradskim institucijama kako bi iste financijski podržale ove vrste godišnjica, kao i održavanje spomem obilježja, te ih uvrstile prilikom planiranja godišnjeg bužeta, za šta nisu potrebna baš ogromna novčana sredstva.

Nadamo se da će ovaj prijedlog imati pozitivan odjek.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button