Emira Sušić danas doživjela novi šok – njenoj agoniji ne nazire se kraj, tuga…

Devet godina Emira Sušić živi u neizvjesnosti, bori se za vlastiti život, devet godina čeka i nada se transplataciji bubrega…

No, danas je Emira doživjela novi šok i doista je bilo teško gledati njen izraz lica i suze u očima nakon primitka obavijesti iz francuske bolnice u Nici.

Naime, sa Odjela za nefrologiju, dijalizu i transplataciju iz bolnice u Nici Emiri je stigao dopis kojim je obavještavaju kako su, nakon detaljne analize njenog slučaja i medicinske dokumentacije, utvrdili da OTVORENA MREŽA nije poštovala svoje administrativne, finansijske, a posebno merdicinske obaveze, te da već nekoliko godina nisu dostavili nikakve informacije niti analize o njenom zdravstvenom stanju.

Također, ističu kako OTVORENA MREŽA nije uplatila nijedan novčani iznos na ime liječenja Emire kako bi je oni preuzeli u nadležnost, te zbog istog nisu u mogućnosti držati je na listi čekanja za transplataciju bubrega.

Dopis su uputili i OTVORENOJ MREŽI, kao i nadležnim organima.

Kompletan dopis možete pročitati u prilogu ispod.

NAPOMENA: U vezi ovog Emirinog slučaja, kao i još 11 oštećenih pacijenata, koji čekaju na transplataciju bubrega, vodi se krivični postupak protiv direktora OTVORENE MREŽE, Almira Batka Ćehajića. U humanitarnoj akciji koju je vodila MZ Izačić i Vikići, a koju smo mi cijelim tokom medijski pratili i podržavali, za liječenje Emire Sušić prikupljeno je 80.000 KM, koje je Emira uplatila na račun OTVORENE MREŽE, uz Batkovo obećanje da će u roku od 3 godine biti transplatirana. Nažalost, do danas ništa od svega. Emira živi u očaju, bez sredstava za kupovinu neophodnih lijekova, izgubljene nade i u strahu za vlastiti život jer se njeno zdravstveno stanje konstantno pogoršava.

Tužno da tužnije ne može biti.

Exit mobile version