VIJESTI

Emira Sušić danas doživjela novi šok – njenoj agoniji ne nazire se kraj, tuga…

Devet godina Emira Sušić živi u neizvjesnosti, bori se za vlastiti život, devet godina čeka i nada se transplataciji bubrega…

No, danas je Emira doživjela novi šok i doista je bilo teško gledati njen izraz lica i suze u očima nakon primitka obavijesti iz francuske bolnice u Nici.

Naime, sa Odjela za nefrologiju, dijalizu i transplataciju iz bolnice u Nici Emiri je stigao dopis kojim je obavještavaju kako su, nakon detaljne analize njenog slučaja i medicinske dokumentacije, utvrdili da OTVORENA MREŽA nije poštovala svoje administrativne, finansijske, a posebno merdicinske obaveze, te da već nekoliko godina nisu dostavili nikakve informacije niti analize o njenom zdravstvenom stanju.

Također, ističu kako OTVORENA MREŽA nije uplatila nijedan novčani iznos na ime liječenja Emire kako bi je oni preuzeli u nadležnost, te zbog istog nisu u mogućnosti držati je na listi čekanja za transplataciju bubrega.

Dopis su uputili i OTVORENOJ MREŽI, kao i nadležnim organima.

Kompletan dopis možete pročitati u prilogu ispod.

NAPOMENA: U vezi ovog Emirinog slučaja, kao i još 11 oštećenih pacijenata, koji čekaju na transplataciju bubrega, vodi se krivični postupak protiv direktora OTVORENE MREŽE, Almira Batka Ćehajića. U humanitarnoj akciji koju je vodila MZ Izačić i Vikići, a koju smo mi cijelim tokom medijski pratili i podržavali, za liječenje Emire Sušić prikupljeno je 80.000 KM, koje je Emira uplatila na račun OTVORENE MREŽE, uz Batkovo obećanje da će u roku od 3 godine biti transplatirana. Nažalost, do danas ništa od svega. Emira živi u očaju, bez sredstava za kupovinu neophodnih lijekova, izgubljene nade i u strahu za vlastiti život jer se njeno zdravstveno stanje konstantno pogoršava.

Tužno da tužnije ne može biti.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Pročitajte i ovo
Close
Back to top button