OMLADINA KOJA VRAĆA VJERU U LJUDE, U BOLJE SUTRA; ARMIN HALILAGIĆ…

Danas, kada svijet i Evropa u borbi protiv virusa korona prolaze kroz jednu od najtežih faza i najvećih iskušenja nakon 2. svjeskog rata, polije čega više ništa neće biti isto (posljedice su ogromne, kako po zdravlje ljudi tako i po svjetsku ekonomijui), svaki humani čin pojedinca ili neke zajednice zavređuje pažnju i divljenje.

Tako i ovaj svijetli primjer Armina Halilagića kada, 17. 3. 2020., na svom Facebook profilu obavještava Bišćane i Bišćanke kako zajeddno sa svojim prijateljima stoji na raspolaganju svima starijim sugrađankama i sugrađanima, vraća vrijedan je poštovanja jer vraća vjeru u ljude i nadu u bolje sutra.

“Dragi sugrađani,s obzirom na trenutnu situaciju u našem Bihaću i uzimajući u obzir sve odluke koje su donijete danas,jasno nam je da je situacija ozbiljna i da ovaj put svi moramo postupati razumno i savjesno.

Ovim putem želim obavijestiti sve Bišćanke i Bišćane da se moji prijatelji i ja stavljamo na raspolaganje svim našim starijim sugrađankama i sugrađanima koji su najranjiviji i najosjetljiviji u ovakvoj situaciji.

Obavit ćemo kupovinu, donijeti lijekove, platiti račune i učiniti sve što možemo kako bi pomogli i omogućili da u ovakvoj situaciji ne moraju napuštati svoje domove. Molimo vas da sve vaše susjede, prijatelje i poznanike uputite u ovo kako bi nas mogli kontaktirati ako imaju potrebu.

Budite slobodni i javite se svima koji su označeni u objavi: Iris Bužonja, Kenan Kečanović, Robert Ružnić, Petra Klaric, Kenan Mesanovic, Belmin Fajic, Melisa, Kozlica Muhamed, Almir Saračević, Denis Smajić, Enis Čelebić

Exit mobile version