VIDEO: Članovi Udruženja Bošnjaka Štajerske iz Graca bili su gosti u emisiji RTV USK-a “Nedjeljom zajedno”

“Udruženje Bošnjaka Štajerske” iz Graca predstavlja dobar primjer uspješno organizovane zajednice naših ljudi van granica domovine, koji su privremeno ili stalno, iz ekonomskih razloga, u potrazi za boljim životom, što bi naš narod rekao krenuli “trbuhom za kruhom”, napustili svoju domovinu i kao iseljenici skrasili se u nekoj od zapadno-evropskih ili prekookeanskih zemalja.

Udruženje je proteklog vikenda, tačnie 27. 12. 2015. godine, bilo gost Gradu Bihaću, te uzelo učešće na kulturno-zabavnoj manifestaciji “Dani dijaspore”, koju je organizovala gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom mr. sci. Emdžadom Galijaševićem.

Nešto prije početka manifestacije članovi udruženja bili su gosti u emisiji RTV USK-a “Nedjeljom Zajedno” u kojoj su se opširnije predstavili široj gledateljskoj publici na području Unsko-sanskog kantona.

Predsjednik udruženja – gospodin Edvad Felić istakao je kako njihovo udruženje Bošnjaka iz Graca svoje aktivnosti obavlja i realizuje kroz kulturno-zabavne i vjerske sadržaje te je naglasio kako se radi o najorganizovanijem udruženju Bošnjaka u Austrije.

Posebno se zahvalio gradskoj upravi na otvaranju kancelarije za dijasporu od koje će svi, kako kaže, imati koristi i biti na dobitku.

U emisiji je riječ uzelo i nekoliko istakutih mladih članova udruženja, kao i uspješni poduzetnik iz Graca – Edin Pašić, koji je, kao i Edvad Felić, rođeni Izačićanin.

Pogledajte video:

Gosti u emisiji "Nedjeljom zajedno" bili su članovi Udruženja Bošnjaka Graz

Posted by Kulturno Zabavni Program TV USK on Montag, 28. Dezember 2015

Exit mobile version