VideoVIJESTI

VIDEO: Članovi Udruženja Bošnjaka Štajerske iz Graca bili su gosti u emisiji RTV USK-a “Nedjeljom zajedno”

“Udruženje Bošnjaka Štajerske” iz Graca predstavlja dobar primjer uspješno organizovane zajednice naših ljudi van granica domovine, koji su privremeno ili stalno, iz ekonomskih razloga, u potrazi za boljim životom, što bi naš narod rekao krenuli “trbuhom za kruhom”, napustili svoju domovinu i kao iseljenici skrasili se u nekoj od zapadno-evropskih ili prekookeanskih zemalja.

Udruženje je proteklog vikenda, tačnie 27. 12. 2015. godine, bilo gost Gradu Bihaću, te uzelo učešće na kulturno-zabavnoj manifestaciji “Dani dijaspore”, koju je organizovala gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom mr. sci. Emdžadom Galijaševićem.

Nešto prije početka manifestacije članovi udruženja bili su gosti u emisiji RTV USK-a “Nedjeljom Zajedno” u kojoj su se opširnije predstavili široj gledateljskoj publici na području Unsko-sanskog kantona.

Predsjednik udruženja – gospodin Edvad Felić istakao je kako njihovo udruženje Bošnjaka iz Graca svoje aktivnosti obavlja i realizuje kroz kulturno-zabavne i vjerske sadržaje te je naglasio kako se radi o najorganizovanijem udruženju Bošnjaka u Austrije.

Posebno se zahvalio gradskoj upravi na otvaranju kancelarije za dijasporu od koje će svi, kako kaže, imati koristi i biti na dobitku.

U emisiji je riječ uzelo i nekoliko istakutih mladih članova udruženja, kao i uspješni poduzetnik iz Graca – Edin Pašić, koji je, kao i Edvad Felić, rođeni Izačićanin.

Pogledajte video:

Gosti u emisiji "Nedjeljom zajedno" bili su članovi Udruženja Bošnjaka Graz

Posted by Kulturno Zabavni Program TV USK on Montag, 28. Dezember 2015

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button