Naši herojiSjećanja na likove i djelaVijesti

MZ IZAČIĆ: BUGAR – ČAVNIK, JAVNI POZIV NA OBILJEŽAVANJE 25. GODIŠNJICE OSLOBAĐANJA…

U nedjelju, dana 26. 1. 2020. god. obilježit će se 25. godišnjica oslobađanja Bugara i Čavnika

26. 1. 1995. godine jedinice 5. korpusa AR BiH oslobodile su rejon Bugara i Čavnika. U nepoštednim borbama živote je izgubilo više boraca sa područja bihaćke i cazinske općine – iz naselja: Vikići, Mala Peć, Izačić, Gata…

Mještani Vikića, u znak sjećanja i zahvalnosti, poginulim borcima, vlastitim sredstvima 2010. god. izgradili su spomen obiljeje na Čavniku – Bugaru.

Upravo na Čavniku, kod spomen obilježja, mještani Izačića, Vikića, Male Peći, Gate i okolnih naselja, te demobilisani borci, porodice poginulih, ratni komadanti i zvaničnici Grada Bihaća na čelu sa gradonačelnikom, kao i svake godine do sada, okupit će se kako bi obilježili ovaj izuzetno značajan događaj, odali dužnu počast i evocirali uspomene na poginule branitelje.

Obilježavanja oslobađanja Čavnika i Bugara, u organizaciji Savjeta MZ Izačić, održat će se u nedjelju 26. 1. 2020. god.  po sljedećem protokolu:

– 12.00 h – podne namaz i učenje tehvida u džamiji Vikići

– 13.30 h – centralni događaj kod spomen obilježja na Čavniku – Bugar,    polaganje cvijeća na spomen obilježje

Ovom prilikom Savjet MZ Izačić na čelu sa predsjednikom Rasimom Islamovićem poziva mještane, porodice poginulih, demobilisane borce, ratne vojne invalide, bivše starješine i udružemja da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj i odaju dužnu počast našim herojima koji svoje živote ugradiše u temelje jedine nam BiH.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button