O NAMA

O NAMA

Vikici.net portal nastao je kao izraz volje i rješenosti nekoliko osoba, entuzijasta iz Vikića, da pokrenu lokalni online medij koji bi pružao svježe servisne informacije o dešavanjima, prvenstveno sa području Mjesne zajednice Izačić, kasnije i šire, namjenjene domaćim konzumentima i dijaspori.

Na svjetlost dana portal prvi put izlazi 2006. godine sa nazivom domene vikici-izacic.npage.de, dvije godine kasnije mijenja naziv domene u vikici.kilu.de, da bi od 2010. godine kontinuitet nastavio sa domenom vikici.net.

Potreba za objektivnim, blagovremenim, tačnim i sveobuhvatnim informisanjem bila je vodilja autorima u kreiranju, osmišljavanju sadržaja i razvoju portala, koji se vremenom etablirao kao jedan ozbiljan i respektabilan online medij prevazilazeći lokalne okvire.

Tako se danas autorski sadržaji i članci Vikici.net-a mogu naći na gotovo svim vodećim portalima, elektronskim i pisanim medijima u Bosni i Hercegovini.

Otvoren, javan i transparentan rad praćen odgovornošću administracije koja servisira i u javnost daje samo provjerene informacije, ne vodeći se praksom izbacivanja u javnost neprovjerenih senzacionalističkih sadržaja i informacija s’ ciljem podizanja posjećenosti, ono je što naš portal čini posebnim i po čemu se razlikujemo od ostalih portala.

Vikici.net portal, pored informativne, ima i obrazovno-edukativnu namjenu koja se očituje kroz objavljene sadržaje, te putem razmjene znanstvenih tema i znanja koje korisnici upražnjavaju na forumu.

Svjesni smo činjenice da se povjerenje stječe uzornim i poštenim radom godinama, a da se nepromišljenošću i neodgovornošću puno brže može izgubiti i ništa ne želimo prepustiti slučaju.

Ostajemo dosljedni svojih principa i ideja, stalno radimo na razvoju portala, ne želimo iznevjeriti svoje korisnike, već naprotiv, stvarati dalje međusobno povjerenje i zajedno ići u budućnost.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button