BiHBIHAĆNaši herojiSjećanja na likove i djelaVIJESTI

Ovih dana diše se za Srebrenicu: Marš mira, maraton, biciklistički i moto maraton… da se ne zaboravi, da se nikad i nikom više ne dogodi…

Da se ne zaboravi, da se nikad i nikom više ne dogodi.žž

Jedan od najvećih zločina u Evropi nakon 2. svjerskog rata, genocid u Srebrenici, počinjen je 1995. godine a obilježava se svakog 11. jula. Tim povodom, u znak sjećanja i odavanja dužne počasti nastradalima organizuje se Marš mira, rmaraton, biciklistički i moto maraton… u kojima organizovano učestvuju građani iz većine bh. opština.

Bišćani također daju svoj doprinos u širenju kulture sjećanja i odavanja počasti žrtvama ovog stravičnog zločina kako se nikada i nikom više ne bi dogodio.

Iz Bihaća je 15. put za redom krenuo etapni supermaraton dužine gotovo 500 kilometara sa 16 učesnika, biciklistički maraton također a i Bišćani učesnici Marša mira već su na putu.

Naš Vikićanin, Mirsad Salkić i Sulić Edvin – Edo iz Izačića učesnici su “Marša mira 2024” (Nezuk – Potočari), Denis Felić biciklističkog maratona, Rekić Elvir – Lelo i Kujundžić Husein – Bedi moto Maratona.

Svim učesnicima želimo da sretno i bez problema stignu u Potočare.

Da se ne zaboravi, da se nikad i nikom više ne dogodi.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button