Medicina/ZdravljeNOVOSTIVikići/Izačić

Radosna vijest iz Istanbula, Kemal i Belkisa Havić dobili prinovu – rodio se mali Hamza

Iz Istanbula – Turska, stigla nam je radosna vijest o rođenja sina Hamze koju je danas na svom Facebook profilu prenio naš mještanin Kemal Havić, babo čija beba je operisana tokom trudnoće supruge Belkise u Turskoj, 2. marta 2023.

Naime, za operaciju bebe Kemala i Belkise Havić iz Vikića, koje je zadesilo veliko iskušenje, bilo je potrebno skupiti 140 hiljada KM za operaciju u Turskoj.

Vijesti o rođenju malenog borca Hamze danas je na svom Facebook profilu prenio babo Kemal.

Hvala Gospodaru, onom koji iz ugruška stvara! Jučer (utorak), 25. 4. 2023. Belkisu i meni je Allah dž.š. obradovao dolaskom na ovaj svijet našeg malog borca, sina Hamze.
Dovimo da se brzo oporave i Inšallah da bude onako kako je najbolje za nas – napisao je Kemal.

Podsjećamo, Belkisinoj i Kemalovoj bebi utvrđena je dijagnoza Spina Bifida, za čiju operaciju je bilo potrebno skupiti 72 hiljade eura.

Spina Bifida je jedan od najtežih defekata neuralne cijevi, gdje prilikom rođenja mogu postojati ortopedske poteškoće, poremećena funkcija mokraćnog mjehura, djelomični ili potpuni gubitak motoričke funkcije (paraliza).

Zahvaljujući dobrim ljudima, novac za operaciju skupljen je 14. februara, te je Belkisa otputovala u Istanbul, gdje je 2. marta u Istanbulu izvršena operacija.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button