AgrarMz IzačićVIJESTIVikići/Izačić

BERBA KUKURUZA – KOJA RIJEČ I O VRIJEDNIM LJUDIMA

Ko se radom sladi ubire najbolje plodove

Neki ljudi vole reći kako je bolje džaba ležati nego džaba raditi, neki ne podnose vrućine, te jednostavno vole minut u hladovini nego sat vremena na suncu, neki pak vole reći kako se ne isplati poljoprivredom baviti – kažu da je jeftinije proizvod kupiti, a ima i onih koji drugačije razmišljaju – oni vole raditi i privređivati i od svoga rada živjeti, uživaju u poslu kojeg obavljaju, radilo se o pčelarstvu, zanatstvu, građevinarstvu, ratarstvu, povrtlarstvu ili pak o voćarstvu.

Budući da je sezona berbe kukuruza, ovih dana berba zapravo doseže vrhunac i polako se privodi kraju kako bi se počelo sa oranjem i sjetvom pšenice, red je da, pa makar i kroz fotografiju, predstavimo neke od naših vrijednih farmera.

Fahrudin – Fahro Bunić i Osman – Oćo Halkić ne mare ni za kišu, ni vjetar, niti za sunce, a ne žale ni za Prolivenim znojem – oni jednostavno vole raditi, uživaju u svom poslu a krunišu ga punim hambarima, sjenicima, silosima, kukutuzanama i kuburanama.

Za njih oćito nema zime, a nađe se toga i za prodati, pokoja marka se i zaradi.

Vrijedni ljudi, rodna vam svaka godina bila, kukuruzane i kuburane uvijek vam krcate bile, ono što snili to i ostvarili.

Sretno.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button