BihaćPolitikaVijesti

DODATNO PROŠIRENA KOALICIJA U GRADSKOM VIJEĆU BIHAĆA: U fokusu realizacija projekata od značaja…

POMAK, SDA, SBB i nezavisni klub „UNA“ potpisali sporazum: U fokusu realizacija projekata od značaja za Grad

Kako su se u posljednje vrijeme pojavile određene političke špekulacije o nepostajanju paralmentarne većine u GV Bihać, odnosno o nefuncionisanju Gradskog vijeća, pa čak i o promjenama parlamentarne većine, politički subjekti POMAK, SDA, SBB te nezavisni klub „UNA“, danas su potpisali Sporazum kojim žele i formalno potvrdi podršku aktuelnom gradonačelniku koju pružaju od početka tekućeg mandata, te ozvaničiti zajednički nastup unutar Gradskog vijeća.

Ova četiri kluba ukupno broje 19 vijećnika u Gradskom vijeću Bihać, što znači i čvrstu parlamentarnu većinu u čijem fokusu je realizacija projekata od značaja za Bihać, kako lokalnih, tako i onih sa viših nivoa, poput uglanja u Aerodrom Bihać, Nacionali park „Una“, projekte JP Ceste FBiH na području grada Bihaća itd. Ustvari se radi o nastavku realizacije projekata iz ranijeg Sporazuma „10 za Bihać“, ali sa novim partnerima u GV.

– Na ovaj način željeli smo poslati jasnu poruku da u GV Bihać postoji stabilnost u radu i čvrsta parlamentarna većina u čijem fokusu je rad i rješavanje pitanja bitnih za građane, kao i naupitna podrška u radu gradonačelniku Šuhreta Fazliću koji je pokazao da se može raditi na jedan transparentan, pošten, domaćinski, ali i pragmatičan način. To je jedini način na koji se Bihać može postepeno vraćati na put razvoja i zauzeti poziciju untar BiH koja mu pripada, navode potpisnici Sporazuma.

Ovom prilikom pozvali su na saradnju i ostale političke subjekte koji su u dosadašenjem radu unutar Gradskog vijeća pokazali korektnost i spremnost na konsenzus kada su u pitanju odluke bitne za Grad i građane Bihaća.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button