BIHAĆVIJESTI

Grad Bihać i u 2016. godini obezbijedio besplatan prijevoz bihaćkim srednjoškolcima

Nastavak uspješnog projekta gradske uprave Bihaća koji se odnosi na financiranje prevoza srednjoškolaca koji u osam srednjih škola putuju više od 4 km od svojih domova nastavlja se i u tekućoj 2016.godini. Potpisivanjem ugovora sa devet autoprevoznika sa područja grada Bihaća danas je i ozvaničen nastavak projekta zahvaljujući kojem će 1442 bihaćka srednjoškolca besplatno imati prevoz u drugom polugodištu ove školske godine.

Potpisivanju ugovora pored autoprevoznika i gradske uprave Bihaća, prisustvovali su predsjednici mjesnih zajednica iz kojih učenici putuju, te direktori srednjih škola. U svojim izjavama Nijaz Malkoč, predsjednik MZ Srbljani i Ibrahim Begić, predsjednik MZ Orašac, istakli su da je finanaciranje prevoza srednjoškolaca direktna pomoć roditeljima koji danas školuju svoju djecu, jer su na pojedinim realcijama mjesečne karte za jednog učenika iznosile i do 100 KM.

“U protekle dvije godine gradska uprava izdvojila je preko million KM za financiranje prevoza učenika, a i ove godine u gradskom budžetu predviđena su sredstva za prevoz i ovo je jedan jedinstven projekt kojim pomažemo našim sugrađanima koji školuju svoju djecu. Gradonačelnik Galijašević i Gradsko vijeće Bihaća ovaj projekat su podržali i na to smo zaista ponosni “-kazala je Amra Ćehajić,dopredsjedavajuća GV Bihać.

Zahvalu na projektu finanaciranja prevoza bihaćkih srednjoškolaca izrazio je i Jasmin Hodžić, direktor Gimnazije Bihać, kazavši da 20 posto učenika ove škole putuje svaki dan na nastavu i da će im podrška grada Bihaća itekako dobro doći jer je ovakav vid pomoći ističe , direktna pomoć mladima Bihaća.

GRAD BIHAĆ

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button