Grad Bihać pokrenuo akciju čišćenja i uređenja pod motom „Proljeće nas pokreće 2018“

Od 17. aprila do 17. maja 2018. godine akcija čišćenja i uređenja gradskih i prigradskih područja „Proljeće nas pokreće 2018“

Gradska uprava Bihaća zajedno sa JU zavod za prostorno uređenje, JKP Komrad doo, JU za sport, odmor i rekreaciju, Nacionalnim parkom Una, Crvenim križom, mjesnim zajednicama, Gradskim sportskim savezom i sportskim klubovima, Unijom studena, Vijećem učenika, i ovog proljeća organizira akciju čišćenja i uređenja turističkih i rekreacijskih zona, te gradskih i prigradskih područja pod nazivom „Proljeće nas pokreće 2018“.

Prošlogodišnja akcija pokazala je vidljive rezultate, pa će ova akcija prerasti u tradicionalnu aktivnost gradske uprave i svih građana Bihaća tokom proljetnih mjeseci.

Tim povodom danas su članovi organizacionog štaba akcije prezentirali aktivnosti koje će se realizirati u sklopu akcije koja će se odvijat u periodu od 17.aprila do 17. maja ove godine.

Prema riječima Edina Moranjkića, Savjetnika gradonačelnika Bihaća, i ove godine cilj akcije jeste čišćenje i uređenje turističkih i rekreacijskih destinacija, čišćenje i uređenje gradskih i prigradskih područja i uklanjanje divljih deponija, odvoz kabastog otpada, ali i podizanje nivoa ekološke svijesti građana.

„Ove godine akcija traje mjesec dana i željeli smo obuhvatiti što više lokacija u našem gradu i uključiti što veći broj građana i nadam se da ćemo očistiti sve one lokalitete koje su nesavjesni pojedinci odlaganjem otpada onečistili. Zahvaljujem svim pojedincima i ogranizacijama koje će biti dio ove akcije koja završava 17. maja na Dan rijeke Une i kao takava ima i edukativni karakter s ciljem podizanja ekološke svijesti“ – istakao je Moranjkić.

Prisutnima su se obratili i Ermin Zulić koji će u skopu akcije koordinirati rad sa mjesnim zajednicama ispred Gradske uprave, Adnan Mekić ispred Gradskog sportskog saveza, odnosno sportskih klubova, Armin Amidžić ispred rafting klubova, Ermin Lipović ispred JU za sport i Enis Čelebić ispred Unije studenata Univerziteta u Bihaću.


Kako je danas istaknuto, tokom trajanja akcije, komunalna inspekcija vršit će pojačani inspekcijski nadzor i sankcionisanje radi sprječavanja onečišćenja okoliša i nepropisnog odlaganja otpada. Sve prijave građani mogu vršiti na dežurni broj kumunalne inspekcije: +387(0)61/174-336.

I ove godine tokom trajanja akcije, svi građani mogu se prijaviti na izbor za najurednijeg i najljepšeg dvorišta i balkona na području Grada Bihaća. Sve informacije oko prijave na izbor za najurednije i najljepše dvorište i balkon građani mogu dobiti na broj: +387(0)62/179-261. 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.