BIHAĆNostalgijaVIJESTI

CAFE BAR “BONDENO”- NEDOSTAJE LI VAM’?

Bondeno – nekad kultno mjesto okupljanja generacija svih uzrasta

Cafe bar Bondeno bio je jedan od najstarijih ugostiteljskih objekata u užem centru Bihaća.

Smješten u užem jezgru Bihaća, na domak gradske uprave i ostalih gradskih institucija, u najfrekventnijem dijelu gdje se život odvijao gotovo 24 sata dnevno, Bondeno je ujedno bio i jedan od najomiljenijih i najposjećenijih ugostiteljskih objekata u gradu.

U Bondenu ste uvijek imali priliku sresti prijatelje, školske kolege, bivše radne kolege… s kojima se niste dugo vidjeli, što ga je činilo još posebnijim i značajnijim.

Otvoren je i s radom počeo 1982. godine, nakon potpisivanja Povelje prijateljstva Bihaća sa italijanskim gradom Bondeno, po kojem je i dobio naziv.

U početku savremena Kafe poslastičarnica Bondeno, odmah potom proširio je asortiman svojih ponuda i usluga, a nakon rata, tačnije u ljeto 2005. godine, renoviran je prema projektu poznatog zagrebačkog arhitekta Mustafe Forte.

Moderno osmišljen enterijer Bondena dizajniran je kao sklop zasebnih prostorija – galerija, koje se sublimiraju u jednu kompaktnu cjelinu nudeći pritom gostima poseban ugođaj i užitak, pa je tako i postao jedan od najomiljenijih kutaka u gradu.

Nažalost, Bondena više nema, na njegovom mjestu je trenutno drogerija “dm“, a nama ostaju samo lijepa sjećanja i nada da će nam se Bondeno jednog dana vratiti na staru lokaciju.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button