VIJESTIVikići/Izačić

Jedan krug Čavnikom i pogled na Malu Peć iz prikrajka

Fotografija ima trajnu vrijednos koja s’ godinama postaje neprocjenjiva. Zapisati i zabilježiti prizor iz stvarnosti, događaj, neku stvar, likovni elemanat i svijet oko sebe uz pomoć fotoaparata, znači isto ovjekovječiti, udahnuti mu besmrtnost.

Ova vizuelna umjetnost kao jedan dio, segment ili grana likovnih umjetnosti, predstavlja izričaj autora – fotografa, koji u ovisnosti od njegovog znanja i sposobnosti, može postati i vrhunsko umjetničko remek djelo.

Cilj autora ovih naših fotografija nije bio da postanu umjetnički rariteti, već da na jedan laički način i amaterski pristup, zabilježi nekoliko lijepih motiva naselja Čavnik za naš portal.

Fotografije isključivo služe da zadovolje apetite vječitih nostalgičara za rodnim krajem, koji su razasutih po kugli zemaljskoj, a ko zna, vremenom možda postanu i umjetnine od neprocjenjive vrijednosti u kom slučaju bi se Emrahov krug biciklom kroz Čavnik mogao nazvati istorijskim.

Napravite i Vi, cjenjeni posjetitelji, jedan svoj “istorijski” krug: Halkićima, Sušićima, Vikićima, Malom Pećom, Izačićem, a može i Bišćem, zabilježite usput koju fotografiju i pošaljite nam na urednistvo@vikici.net ili na drugi Vama željen način, jer nikad se ne zna.

Do tada, uživajte u ovoj priloženoj galeriji prelijepih fotografija.

Fotografije su nastale na prvi dan proljeća 20. 3. 2016. god., spontano i neselektivno, vožnjom biciklom, pa ne zamjerite ukoliko Vašeg toplog doma ili željenog motiva nema u ovoj galeriji.

Klikni na jednu fotografiju i gledaj galeriju kroz slajdove sa fotkama originalne veličine.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button