BIHAĆVIJESTI

U Vikićima stanje normalizovano, u Bosanskoj Krajini mnoga sela još bez struje i vode

Nakon jučerašnjih problema u snabdijevanju električnom energijom na području USK-a, prouzrokovanih prvim ovosezonskim obilnim snježnim padavinama, danas je stanje normalizovano na području Bihaća, međutim, mnoga sela u Bosanskoj Krajini još uvijek su bez struje i vode.

Zbog oštećenja dalekovoda u Vrtočama, posebno teško stanje je u opštini Bosanski Petrovac. Sa tog dalekovoda strujom se napajaju sva tamošnja sela, kao i najveća bihaćka mjesna zajednica Kulen Vakuf.

Također, ni Vikići, posebno Čavnik, jučer nisu bili pošteđeni problema. Obilne padavine vlažnog i teškog snijega prouzročile su savijanje drveća i grana koje se nalaze uz niskonaponsku mrežu a koje su dovele do spojeva, te trenutnog prekida u snabdijevanju lokalnog stanovništva električnom energijom.

Stanje se normalizovalo uvečer oko 18.00 sati, a prvi ovosezonski snijeg pokazao je svu ranjivost i osjetljivost niskonaponske mreža u Vikićima, te neophodnost što hitnije rekonstrukcija iste.

Društvene mreže su bile preplavljene fotografijama koje prikazuju dotrajalu niskonaponsku mrežu, ranjenu, zapuštenu i napuštenu, na kojoj su vidljivi mnogi samostalni nestručni zahvati i improvizacije opasne po sigurnost mještana.

Razumijemo negodovanje mještana, pisali smo o tom problemu u par navrata i podsjećamo da su Elektrodistribucija Bihać i gradska uprava, uz angažman predsjednika Savjeta Mjesne zajednice Izačić, gospodina Rasima Islamovića, najavili skoro rješavanja ovog dugogodišnjeg gorućeg problema na Čavniku.

Mještani se iskreno nadaju da će do njega i doći, za šta bi bili jako zahvalni, te da neće morati živjeti u stalnom strahu i isčekivanju kada će se dogoditi neko zlo.

Koreografkinja KUD-A VIKIĆI Dana Čajić na putu za Izačić na probu - vrijednom insanu ni nevrijeme ne smeta
Koreografkinja KUD-A VIKIĆI Dana Čajić na putu za Izačić na probu – vrijednom insanu ni nevrijeme ne smeta

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button