MZ IZAČIĆVijestiVikići, Izačić

MZ IZAČIĆ/VIKIĆI: MJEŠTANI POKRENULI AKCIJU ZA ASFALTIRANJE PUTA HALKIĆI – GATER, RAMIZ SAMARDŽIĆ INICIJATOR…

Mještani naselja u Vikićima koje gravitira uz lokalni put na relaciji Halkići – gater pokrenuli su akciju za asfaltiranje istog.

Riječ je o putu ukupne dužine 479,41 metar za koji je projektna dokumentacija urađena 2011. godine.

Akciju je inicirao i pokrenuo mještanin privremeno zaposlen u Sloveniji, Ramiz Samardžić, uz asistenciju i pomoć Rasima Hodžića.

Mještani su rado stali uz inicijatore te na zajedničkom sastanku održanom prošle sedmice, kojem su prisustvovali te mještanima dali bezrezervnu podrršku, gradski vijećnik Edin Felić, predsjednik Savjeta MZ Izačić Rasim Islamović i član Savjeta Šaban Bećiraj, odlučili krenuti u realzaciju ovog vrijednog projekta.

Na ime Ramiza Samardžića u Raiffeisen BANK otvorili su tekuće račune na kkoje se mogu vršiti uplate, a Ramiz je kao inicijator i pokretač akcije prvi uplatio iznos od 2.000,00 KM.

Kako je na sastanku dogovoreno, mještani zaposleni u inostranstvu za asfaltiranje puta izdvojit će sredstva u iznosu od 2.000,00 KM, a oni zaposleni u BiH izdvojit če 1.000,00 KM.

Budući da se uz put na relaciji Halkići – gater nalazi mali broj domaćinstava, svega11 kuća, mještani su odlučili pozvati i sve ljude dobre volje, posebno one u inostranstvu, da im, svako po svojoj želji i mogućnosti, donacijama pomogne da lakše dođu do cilja.

Inicijator akcije Ramiz Samardžić, kao i svi mještai, njegove komšije, iskreno se nadaju da će uz pomoć Grada Bihača, Mjesne zajednice Izačić, te svih dobrih ljudi koji žele pomoći, uskoro prometovati asfaltnim putom a blata i prašine se samo sjećati.

Svi zainteresirani, koji žele pomoćt, više informacija i detaljne upute mogu dobiti na telefon: 0038641941623 – Ramiz.

Broj računa za uplate iz inostranstva:

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button