TradicijaVIJESTI

Uspješno okončano snimanje emisije “Bajramski običaji” u Ponjevići (FOTO)

Hasan Keranović: Uspješno snimljena emisija “Bajramski običaji” u Ponjevići

U organizaciji Hasana Keranovića, jučer je u Ponjevići, njegovom rodnom kraju, uspješno okončano snimanje emisije “Bajramski običaji”.

Hasan je jedan veliki borac kada je u pitanju očuvanje kulturne baštine i adeta. Ovaj vrijedni insan je za navedenu emisiju sam osmislio i napisao scenarij, a sve to snimila je ekipa novinara sa RTV USK-a.

U snimanju emisije učestvovali su:
Članice izvorne grupe Udruženja Koprivna, Kladuški Bećari, Amra Družanović, Muhamed Macanović, Mehmed Hašić, Emina Hašić, Tabaković Aiša, Sidika Ožegović i Hašić Asim.

Bilo je i jako zahtjevnih scena, koje su veoma uspješno odrađene, a Hasan, kako kaže, ne žali za uloženi trud i znoj, sve s'ciljem kako bo očuvao adet.

U emisiji će biti prikazani kadrovi kako se to nekad, u onom vaktu, dočekivao Kurban-bajram, kako su se dočekivali musafiri i rodbina, odnosno, Keranović se potrudio da to prikaže kroz scename na jedan originalan način.

Ovom prilikom Hasan se želi zahvaliti svim učesnicima na snimanju. “Posebno hvala mom prijatelju Muhamedu Macanoviću, koji mi je pomogao oko uređenje kuće u starom ruhu, kao i avlije za snimanje emisije”, ističe Keranović.

Emisija “Bajramski običaji” bit će emitovana prvog dana Kurban-bajrama na RTVUSK-a.

“Majka sina budila, u sabah probudila, ustaj sine Bajram je, ustaj sine vakat je”.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button