BihaćVijesti

Saopštenje Službe za opću upravu i mjesnu samoupravu – Izbori za savjete i predsjednike mjesnih zajednica

Obavještavaju se građani,organi političkih stranaka, organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica grada Bihaća, da će se dana 16. i 17. decembra 2017. godine održati izbori za članove savjeta mjesnih zajednica i predsjednike mjesnih zajednica.

Svi zainteresirani pozivaju da najkasnije do 30.11.2017. godine dostave prijedloge kandidata za članove savjeta mjesnih zajednice (kandidatske liste). Prijedlozi se dostavljaju u pisanoj formi, putem protokola, Službi za opću upravu i mjesnu samoupravu.

Prijedlog kandidata za članove savjeta mjesne zajednice mogu podnijeti: građani upisani u birački spisak za područje mjesne zajednice, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesnih zajednica, vodeći računa da predloženi kandidati imaju prebivalište na području mjesne zajednice.

Ako građani podnose kandidatsku listu, prijedlog mora biti potpisan od najmanje četrdeset građana sa područja mjesne zajednice upisanih u Centralni birački spisak.

Građani, organi političkih stranaka i druge organizacije i udruženja koja djeluju na području mjesne zajednice u pravilu predlažu najviše onoliko kandidata koliko se bira članova savjeta. Ukoliko se predloži veći broj kandidata, na listu kandidata će se uvrstiti kandidati koji su prvi po redoslijedu predlaganja.

Prilikom predlaganja kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica mora se voditi računa da sastav kandidatske liste odražava približno nacionalnu strukturu, te zastupljenost spolova i područja mjesne zajednice.

Kandidatska lista mora sadržavati naziv predlagača, redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature i ovjeren potpis predlagača.

Ako su građani predlagači, kandidatska lista mora sadržavati redni broj, prezime, ime jednog od roditelja i ime kandidata, izjavu o prihvatanju kandidature, te jedinstveni matični broj i potpis svih građana predlagača.

Za informacije o broju članova savjeta koji se bira i sve druge informacije u vezi sa podnošenjem prijedloga kandidata, možete se obratiti Službi za opću upravu i mjesnu samoupravu Grada Bihaća, kancelarija broj 217 ili na telefon broj 229-626, a možete posjetiti i zvaničnu internet stranicu Grada Bihaća:

http://www.bihac.org/…/doc…/uploads/15095396921209793672.pdf

mr.sci. Alisa Mahmutagić 
šef Službe za opću upravu i mjesnu samoupravu

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button