BiHTurizamVIJESTI

Robertu Dacešinu, promotoru bh. ljepota, Elmedin Konaković dodijelio diplomatski pasoš

ČESTITAMO…

Robert Dacesin

DOBIO SAM DIPLOMATSKI PASOŠ!

Jednog najobičnijeg jutra ovog avgusta, čini mi se da je bio petak, vozimo se ka Makedoniji da snimamo nova videa i odmorimo. Dug put, ali uživamo, razgledamo okolinu, vrijeme je fino, družimo se i slušamo muziku. Kad odjednom, zvoni telefon, nepoznat broj. Javljam se i imam šta da čujem!

“Dobro jutro, je li gospodin Dacešin?”

“Jeste, ja sam.”

“Zovem vas iz kabineta ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, da vas obavijestim da je ministar Konaković donio odluku da vam se dodijeli diplomatski pasoš zbog izvanredne i nesebične promocije naše zemlje, ne samo u regionu već i širom svijeta gdje putujete. Čestitam!”

Ček, štaa??? Diplomatski pasoš?! Odmah mi kroz glavu prolaze putovanja zemljama gdje je tako teško dobiti vize a imam ogromnu želju da tamo putujem.

Kad sam se zahvalio, završio poziv i došao sebi, shvatio sam zapravo šta se desilo. Ministar mi je po diskrecionom pravu odlučio dati diplomatski pasoš, jer je prepoznao moj rad i zalaganje u promociji naše zemlje. Kakvo priznanje. Neizmjerno sam ponosan biti nosilac pasoša u kojem piše da sam promoter svoje zemlje, kakva je to samo čast!

Iako je nezahvalno govoriti o sebi, ja volim da to rade drugi i moja djela, opet moram reći da sve što radim radim iz duše i jer zaista volim svoju zemlju. Nikada ništa nisam radio iz interesa, u većini slučajeva nisam imao ni podršku, ali imao sam volju i želju. Izgleda da se rad i trud zaista nekad negdje prepozna.

Hvala gospodinu ministru Konakoviću na njegovoj odluci, ne da mi je uljepšao dan, već i učinio da se osjećam ponosnim i da sa još većom željom pričam, snimam i stvaram nadaleko o našoj zemlji.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button