USKVIJESTI

Skupština USK potvrdila novi saziv Vlade USK

Mustafa Ružnić novi premijer Unsko-sanskog kantona

Na danas održanoj, vanrednoj sjednici većina zastupnika aktuelnog saziva Skupštine Unsko-sanskog kantona izglasala je nepovjerenje Vladi Unsko-sanskog kantona te su razriješili dužnosti premijera Huseina Rošića i ministre u Vladi Kantona.

U nastavku sjednice mandatar Mustafa Ružnić predložio je, a natpolovičnom većinom Skupština potvrdila, novi sastav Vlade Unsko-sanskog kantona.

Uz dva ministra iz bivšeg saziva koji ostaju na pozicijama Zlatku Šepić, ministricu finansija i Hazima Kapića, ministra zdravstva i socijalne politike, Vladu USK čine novi ministri: Jasmin Karabegović, ministar unutrašnjih poslova, Damir Redžić, ministar pravosuđa i uprave, Amel Kamenčić, ministar privrede, Damir Omerdić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Adnan Alagić, ministar za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline, Almir Mašinović, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Sandi Salkić, ministar za pitanja boraca i RVI.

Novoimenovani premijer Mustafa Ružnić kazao je da je ova odluka pokazatelj koalicijskog kapaciteta koji će ubuduće graditi Unsko-sanski kanton u interesu građana.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button