Foto artVIJESTIVikići/Izačić

ČAROBNO, “OSMICA” – IZAČIĆKI “LOMBARD STREET”

Osmica ili kocka čarobno izgleda i u svako godišnje doba fascinira svojom ljepotom, osobnošću i posebnošću

Posjetiti Izačić ili proputovati kroz njega, upoznati ga a ne zamijetiti i ne ostaviti mjesto u srcu za jednu od najljepših lokacija u okruženju, krivinu na magistralnom putu M5, tzv. “osmicu”, nekad popularno zvanu i “kocka”, koja je simbol prepoznatljivosti ove živopisne pogranične bosansko-hercegovačke, bihaćke mjesne zajednice, bilo bi isto kao posjetiti San Francisko i proputovati Lombard Streetom, poznatom ulicom sa najviše krivina na svijetu – čak njih osam, ili pak proputovati Transfagarašanom – jednom od najzanimljivijih i najlješih cesta na svijetu ukrašenom mnogobrojnim oštrim krivinama, a ne zabilježiti njihove ljepote svjetlopisom ili ih memorisati moždane “vijuge” svoje.

“Osmica” je jedna, jedina, iako u post ratnom periodu rekonstrukcijom malo izmjenjena, udaljena, od svog izvornog oblika, otuđena, (bila popločana granitnim kockama pa se za istu nerijetko upotrebljavao, u narodu uvriježen i popularan naziv “kocka”), uvijek lijepa, privlačna, posebna i jedinstvena.

Cijenjeni posjetioci Web sajta Vikici.net, evo, u prilogu vam donosimo nekoliko predivnih fotografija ovog izačićkog ponosa i ljepote, mega zdanja – “osmice”.

Uživajte.

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button