BIHAĆVIJESTI

Povodom Međunarodnog praznika rada SDP Bihać održao tradicionalni Prvomajski uranak

Tradicionalni Prvomajski uranak

“Danas je u jutarnjim satima, okupljanjem brojnih članova i simpatizera Gradske organizacije SDP BiH Bihać kod Gradskog sata i mirnom šetnjom Alejom do Mosta Alije Izetbegovića i bacanjem karanfila u rijeku Unu, održan tradicionalni Prvomajski uranak.

Bila je ovo prilika da još jednom, pored brojnih aktivnosti i kampanja, koje vodimo kroz aktivne politike i stavove organizacije, i na ovaj način ukažemo na nizak nivo poštovanja radničkih prava.

Još jednom smo simbolično pokazali da čvrsto stojimo uz radnike i da ćemo uvijek biti uz njih u njihovoj ustrajnoj borbi za bolja i povoljnija prava.

Jedino zadovoljan i sretan radnik, jeste radnik. Sva ostala kršenja prava radnika spadaju u sferu izrabljivanja i potlačivanja ove časne kategorije.

Nakon Prvomajskog uranka članovi GO SDP BiH Bihać, posjetili su mezar svoga druga rahmetli Damira Bajrića – Kabeca, koji je prije dvanaest godina tragično izgubio život na današnji dan. Neka mu je vječni rahmet i HVALA za sve što je za svoga života učinio za Gradsku organizaciju SDP BiH Bihać!”

SDP Bihać

Povezani članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Back to top button